Serious Gaming - Real Life Simulations


Serious Gaming - Real Life Simulations

Met het LEAF Real Life Simulation concept kunnnen organisaties oefenen met situaties die buiten de dagelijkse orde vallen. Het meest bekende voorbeeld van een dergelijke situatie is een crisis, maar een real life simulation kan ook worden toegepast om te testen of uw organisatie in staat is een plots opdoemende commerciële kans te benutten. Denk hierbij aan het overnemen van een concurrent of een grote opdracht bij een prospect.  

Het vooraf oefenen van crisis situaties lijkt in eerste instantie weinig zinvol. Immers, we weten niet welke specifieke crisis er op ons af komt, dus hoe kunnen we er dan voor oefenen?

Het antwoord ligt gelegen in het feit dat een effectieve crisismanagement simulatie niet als doel heeft dé volgende crisis te voorspellen en dan te oefenen als wel in algemene zin beter voorbereid te zijn op een crisis, waardoor deze niet escaleert. Door een aantal crisis scenario’s te simuleren en dit als team met elkaar te doorleven, krijgt de leiding van uw organisatie niet alleen beter inzicht op het eigen gedrag tijdens een crisis, maar ook op het gedrag van stakeholders in uw omgeving. Ook is dit een gelegenheid om de aanwezige crisis/business continuity- en communicatieplannen te testen op hun effectiviteit.