Diederik Schouten


Diederik Schouten
Partner

Diederik wordt gelukkig wanneer hij organisaties mag helpen om beter, sneller en gemakkelijk in te spelen op de vele nieuwe technologische ontwikkelingen.

Diederik is mede-eigenaar en oprichter van LEAF. Hij heeft 23 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. De afgelopen jaren heeft Diederik vanuit NC@W diverse klanten in de pensioen en verzekeringswereld ondersteund bij de (executie) van hun strategie. 

Tot 2018 was hij bestuurder en verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf van NN/Delta Lloyd en de PPI BeFrank. Daarvoor vervulde hij diverse management- en specialistische functies.

Naast zijn bestuurlijke ervaring en zijn inhoudelijke pensioen- en risicomanagement kennis heeft Diederik een sterke focus op de klant.

Delta Lloyd Leven werd door de pensioenadviseurs in Nederland tussen 2012 - 2017 zes maal op rij uitgeroepen tot de nummer 1 pensioenverzekeraar van Nederland. In diezelfde tijd maakte het pensioenbedrijf van Delta Lloyd een belangrijke transformatie door met als resultaat significant lagere kosten, een kortere time to market en een verbetering van de marges.

Met LEAF wil Diederik zich inzetten om de leiding van organisaties te helpen om de uitvoering van hun (transformatie) strategie tot een succes te maken.