Pensioenuitvoeringsorganisaties


Pensioenuitvoeringsorganisaties

Winstgevende schaalgrootte is nodig om het deelnemersbelang duurzaam centraal te kunnen stellen. Of het nu een assetmanager betreft die een groei in AuM moet realiseren of een administrateur die noodzakelijke innovatie van platforms moet financieren, winstgevende groei is het credo. En dat valt nog niet mee in een markt die qua aantallen pensioenfondsen krimpt en waarbij ook buitenlandse spelers de Nederlandse markt betreden. De commerciële kansen zijn beperkt en er liggen risico’s op de loer. 

LEAF heeft met Strategie 2.0 speciaal voor pensioenuitvoerders een aantal concepten ontwikkeld, waarmee concreet aan de slag wordt gegaan met het realiseren van winstgevende groei.  

Strategie advies

Analyseren & vergelijken
LEAF begeleidt pensioenuitvoerders bij het in kaart brengen van impactvolle, externe ontwikkelingen om deze vervolgens te vergelijken met de huidige proposities, operationele en commerciële processen en het leiderschap. Daarnaast wordt er een marktscan uitgevoerd waarbij er een benchmark volgt tussen de organisatie en haar (toekomstige) concurrenten. Resultaat is een heldere analyse van strategie verbeterpunten op basis van de meest recente marktontwikkelingen.

Samen werken aan oplossingen
LEAF verzorgt interactieve sessies met de pensioenuitvoerder om de impact van de marktanalyses te bepalen en samen te komen tot een veranderstrategie. 

Continu verbeteren
LEAF begeleidt het proces van continu verbeteren door periodiek opnieuw de stappen van analyseren & vergelijken en samen werken aan oplossingen te herhalen waarbij de meest recente externe ontwikkelingen worden meegenomen en de pensioenuitvoerder wendbaar blijft. 

Strategie implementatie  

Het formuleren van een winnende strategie is een cruciaal onderdeel voor een pensioenuitvoerder om winstgevende schaalgrootte te creëren. Ervaring leert echter ook dat de stap naar een succesvolle implementatie van de gekozen strategie weer andere acties vergt. 

LEAF begeleidt pensioenuitvoerders bij het implementeren van hun strategie.

Onze professionals hebben uitgebreide ervaring met uiteenlopende onderwerpen. Van verbetering datakwaliteit, veréénvoudigen van operationele structuren tot het opnieuw vormgeven van commerciële afdelingen, LEAF vertelt u er graag meer over. 

Serious gaming

Daarnaast biedt LEAF ondersteuning bij het voorbereiden en uitvoeren van commerciële trajecten in de vorm van “oefenklant” tijdens de voorbereiding op een presentatie, beauty parade of site visit. Deze bewezen aanpak vergroot uw kans op succes aanzienlijk!